Проект „Мини голф с малките деца на „Изгрев“

Проект „Мини голф с малките деца на „Изгрев“ се осъществява по инициатива на инж. Цветомир Жеков – кмет на СО – район „Изгрев“.

Проектът е финансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, реализира се в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта“ и се осъществява със съдействието на Българска голф асоциация.

Проектните дейности се реализират в периода 1 април – 30 юни 2019 г. В седемте детски градини в район „Изгрев“ бяха осигурени пътеки и пособия за практикуване на мини голф. В рамките на проекта децата от подготвителните групи преминаха теоретично и практическо обучение по мини голф от професионално обучени за целите треньори.

С въвеждането на мини голфа в детските градини в район „Изгрев“ се предоставя възможност на голям брой деца в ранна възраст да се докоснат до един допълнителен и нетрадиционен за детските градини спорт, който да стане част от ежедневните им активности.

Спортните празници по проект „Мини голф с малките деца на „Изгрев“ стартираха на 18-ти юни в ДГ № 34 „Брезичка“. Гости на празника бяха заместник-кметът Веселин Петков, началникът на отдел „Образование“ и ръководител на проекта Весела Политова и екипа от експерти от отдел „Образование“.

В следващите дни предстоят и спортните празници в останалите детски градини.

img 4426img 4408

img 4404img 4400

img 4398