Съобщение

Уважаеми съкварталци,
Във връзка със зачестилото напоследък недобросъвестно разпространение на невярна и манипулативна информация за презастрояване и застрояване на терени, предназначени за зелени площи, моля да имате предвид следното:
Столична община – район „Изгрев" категорично заявява, че не позволява и няма да позволи застрояването на терени, които не са предназначени за строителство, както и на терени – общинска собственост. Въпреки това, ако до Вас достигне подобна информация, която желаете да проверите, както и в случай, че се интересувате от статута на даден имот, сме на разположение да Ви предоставим актуална и точна информация за интересуващите Ви обекти.
Можете да се свържете с нас на телефони:
02 / 970 10 32 – Кабинет на Кмета;
02 / 970 10 19 – Главен архитект;
02 / 970 10 36 – Началник отдел „Устройство на територията, кадастър и регулация"

Столична община – район „Изгрев"

Коментари   

 
0 #3 Мария Борисова 26-07-2019 20:36
Здравейте, във връзка с тези застроявания, искам да попитам кога най-накрая ще направите цялостен ремонт на ул. Майор Гагарин и Тинтява, които по принцип са в окаяно състояние, а след строителствата са обсолютно разбити. Не се ли срамувате от посолствата и дипломатите в квартала, а да не говорим за данъците, които са едни от най-високите в столицата.
Цитиране
 
 
0 #2 Ясен Петров 06-07-2019 09:17
Живея в квартал Изток от 40 г. В квартала бяха закрити няколко детски градини, а беше построена само една нова сграда в двора на съществуваща детска градина. Същевременно населението на квартала се увеличи многократно с постоянно никнещите нови блокове. Питам, до кога ще се строят нови жилищни сгради, и кога ще започнат да се строят детски градини, спортни площадки, кога ще се преасфалтират безумно кърпените улици. Питам, кога ще спрат каруците с цигани да обикалят и осират задръстените от коли улици и тротоари на квартала. Нещо ще направите ли по тези въпроси господин кмете, или ние гражданите да взимаме нещата в свои ръце!!!
Цитиране
 
 
0 #1 Мариана Кехайова 13-06-2019 20:10
Здравейте,
Интересува ме терена на ул.Пимен Зографски
до детска градина "Радост". Какъв е статута му, защо
не се използва за разширяване на детската градина,
защо няма нормален тротоар и майките с детски
колички и всички пешеходци с риск за
живота си се налага да минават по улицата?
Това са много малка част от въпросите касаещи
квартала, но състоянието на Пимен Зографски е са показателни за вашата работа.
Ще ви помоля да отговорите тук, за да може
всички жители да прочетат вашият отговор.
Цитиране