Район „Изгрев“ празнува 1 юни!

За поредна година кметът на СО-район „Изгрев” инж. Цветомир Жеков подари на децата от района един незабравим детски празник, който традиционно се провежда на откритата сцена в градинката при КАТ.

Гости на празника бяха децата от подготвителните групи на детските градини от района, придружени от техните учители и директори – ДГ № 23 „Здраве“, ДГ № 29 „Слънце“, ДГ № 30 „Радецки“, ДГ № 49 „Радост“, ДГ № 133 „Зорница“ и ДГ № 165 „Латинка“.

За доброто настроение и усмивките на малчуганите се погрижиха актьорите от театър „Забавна наука“, които тази година представиха пиесата с образователен характер „Добре дошли в Букволандия“.

Много забавни игри и танци, смях, състезания и изненади съпътстваха празника.

Началникът на отдел „Образование“ – г-жа Весела Политова връчи грамоти на директорите, с които кметът на „Изгрев“ благодари за участието на децата и отличното съвместно сътрудничество с тях.

Децата, гости на празника, имаха възможност да се включат в творческа арт-работилница, да оцветят керамична фигурка по избор и да запязят като подарък, а аниматор – гримьор изрисува личицата им с любими приказни герои.

За децата бяха изработени и раздадени знаменца и балони с надпис „Честит празник, мило дете!“, бяха предвидени книжки и почерпка.

Детският празник е част от Календара на културните събития на Столична община.

Ръководството на СО – район „Изгрев“ честити 1 юни на всички деца и им пожелава безгрижно детство и много усмивки!

img 3604

img 3606

img 3661

img 3662

img 3767

img 3786