СЪОБЩЕНИЕ - предстои полагане на първа копка на храм Св. Пимен Зографски

Уважаеми съграждани,

Скъпи съкварталци,

С огромна радост и гордост Ви съобщаваме, че след толкова много усилия и труд, в Столична Община – район „Изгрев“ софийският светец Св. Пимен Зографски най-после ще има свой храм. 

Изминахме дълъг път и сме благодарни на толкова много хора – на кмета на Столична Община – г-жа Йорданка Фандъкова и Столичен общински съвет за подкрепата в това благородно дело, на Църковното настоятелство към храма, в лицето на председателя - протойерей Антоний Милушев за енергично следваната цел, на арх. Станимир Димитров, изработил и дарил безвъзмездно идейния проект за храма, както и на арх. Тихомир Казаков и неговия екип, дарили работния проект, на всички Вас отделили средства за изграждане на духовното средище.

Ръководството на общинската администрация и църковното настоятелство към новостроящия храм канят всички жители и гости на района и града на церемония за първа копка на храма. Тя ще се състои на 6-ти юни от 12.30 часа в градинката на КАТ, на терена на който ще се изгради светинята.

На събитието ще присъстват много официални гости. Ще бъде отслужен тържествен водосвет с благословението на Негово Светейшество † Неофит Патриарх Български от Негово преосвещенство † Поликарп – епископ Белоградчишки, софийски духовници и протойерей Антоний Милушев.

Заповядайте, всички заедно да вземем молитвено участие при започването на полагане основите на най-новата и една от най-дълго чаканите придобивки на Столична Община – район „Изгрев“ – православнен храм „Св. Пимен Зографски“.

hrama