Кметът Жеков и ученици от 105 СУ „Атанас Далчев“ посетиха Народното събрание във връзка с приемането на Търновската Конституция преди 140 години

По повод отбелязването на 140-та годишнина от приемането на Търновската Конституция на 16.04.1879 г., ученици от 105 СУ „Атанас Далчев“, заедно с техни преподаватели, посетиха Народното събрание на Република България. Инициативата се осъществи със съдействието на кмета на СО – район „Изгрев“, инж. Цветомир Жеков, зам. кмета Веселин Петков и народни представители от 23 МИР.

Посетителите имаха възможност да разгледат кулоарите и залата за парламентарен контрол, а след това бяха поканени в зала „Изток“, където участваха в дискусия по темата за приемането на Конституцията. Учениците бяха приветствани от председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева и народните представители Мария Илиева, Александър Иванов, Александър Ненков и Ирена Димова. От своя страна, децата поздравиха домакините с рецитал на стихотворението „Към родината“ на патрона на училището си - Атанас Далчев и изпълниха мажоретен танц.

Учениците участваха активно в дискусията и изненадаха присъстващите с изявената си гражданска позиция като задаваха и много други въпроси свързани със спорт, образование, опазване на околната среда и др.

Районната администрация изказва своите адмирации към директора на 105.СУ „Атанас Далчев“ - Цветанка Костадинова, преподавателите Ренета Димитрова, Вергиния Иванова, Мартин Сракмаджиев и зам. директора Александра Андреева, за отличната подготовка на своите възпитаниците и добрата организация при провеждане на събитието.

img 2864

img 2881

img 2888

img 2892

img 2898

img 2902

img 2914