Кметът на СО-район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков се срещна с временно управляващия посолството на Пакистан г-н Маруан Алекс Аийаш

Все повече от 13-те посолства, намиращи се на територията „Изгрев“, проявяват интерес към сътрудничество с районната администрация, както и представяне на културата и традициите на своите страни пред жителите в тази част на столицата.

Това показа и срещата с кмета на СО-район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков, която се състоя на 3 април по инициатива на временно управляващия на посолството на Пакистан г-н Маруан Алекс Аийаш.

Ръководителят на дипломатическата мисия информира за събития през април и май т.г., организирани от посолството, като отправи покана за гостуване и участие в тях, като предстоящия на 17 април 2019 г. Шахматен турнир от 16:00 до 19:00 ч. в сградата на СТЦ Интерпред, бул. Драган Цанков 36.

Изложба с картини и предмети, представящи бита и културата на Пакистан, ще се състои на 8 май 2019 г., от 12:00 до 18:00 ч. във фоайето на СУ "Климент Охридски", бул. Цар Освободител 15. Ръководителят на пакистанската дипломатическа мисия прояви интерес към традиционната годишна Изложба на художници от „Изгрев“ под патронажа на районния кмет Жеков и отправи покана към досегашни участници да изложат свои произведения в рамките на експозицията на 8 –ми май т.г.

Г-н Маруан Алекс Аийаш информира и за планиран също през май семинар на тема туризъм под мотото “Tourism Pedigree In Pakistan – Sights And Sounds на 15 май 2019 г., от 14:30 до 17:00 ч. в сградата на УНСС, Студентски комплекс.

Ръководителят на дипломатическата мисия на Пакистан беше впечатлен от представения от кмета на СО-район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков профил на района в областта на образованието и културата и изтъкна желанието си за взаимодействие в осъществяването на културни и спортни прояви.

pakistan-monument-islamabad

220px-lahore fort

img 2779

img 2781

chppp