Педагози от Латвия, Гърция и Финландия гостуваха в СО – район „Изгрев“

На 06.03.2019г. в административната сграда на СО – район „Изгрев“ гостуваха педагози от Латвия, Гърция и Финландия. Те са в страната по покана на директора на 29 ОДЗ „Слънце“ г-жа Елвира Омайникова, като партньори по проект Еразъм +. В общината гостите бяха посрещнати от зам.-кметът на СО – район „Изгрев“ Веселин Петков и директорът на дирекция „Образование“ Весела Политова.

По време на срещата бяха обсъдени добрите практики в сферата на предучилищното образование от страните-участници в проекта, както и насърчаването и развитието на умения в ранна детска възраст.

Проектът Еразъм+ е на тема „From north to South for Better Understanding Europe“.

Идеята се отнася до реализирането на образователна програма за ритъм и музика за деца. Ние споделяме различни методи, за да съчетаем движение, музика, изкуство и език. Тази програма позволява синтезирането и представянето на прости и сложни ритмични мотиви. Ще използваме ударни музикални инструменти и перкусии. Изследването показва, че ритъмът и музиката са важни за ученето, зреенето и оформянето на балансирана личност на децата и им помага да подобрят училищното си представяне. Детската ангажираност с музика увеличава техните способности, отговаря на техните нужди и като цяло е от полза на личния живот на индивида“, сподели директорът на 29 ОДЗ „Слънце“ г-жа Елвира Омайникова.

  img 2225

img 2227

img 2229

img 2232

img 2243