34 ДГ “Брезичка“ гостуваха в районната администрация по случай празникът на Баба Марта

По покана на кмета на СО – район „Изгрев“, инж. Цветомир Жеков, дечица от 34 ДГ “Брезичка“ гостуваха в районната администрация по случай празникът на Баба Марта, бележещ символично идването на пролетта и прераждането на природата.

Специални гости на празника бяха дамите от спортен клуб „Изток“, които заедно със служителите на районната администрация се насладиха на тематично подбраните песни и танци на децата от градината.

Слънчевите дечица от 34 ДГ „Брезичка“ показаха артистичните си заложби като започнаха с изпълнение на кукерски танц за „Доброто и злото“. Представянето им продължи с традиционна българска ръченица, а непосредствено след това, децата поднесоха ръчно изработени от тях мартеници на служителите и дамите от спортен клуб „Изток“.

Специално за кмета Жеков, талантливите деца бяха изработили, изцяло от естествени материали, карта на Република България, която му поднесоха, заедно с българския флаг по случай наближаването на Националния празник - 3 март.

Малко по-късно, в двора на районната администрация, малчуганите закичиха дръвче с грижовно изработени от тях мартеници, а подканени с тъпан от талантливата си учителка г-жа Нина Йорданова, поведоха традиционно българско хоро. На него, в знак на приемственост между поколенията, се хванаха и заиграха млади и стари.

Кметът на района, инж. Цветомир Жеков, поздрави малките изпълнители от детската градина и раздаде на всички символични подаръци по случай празника, както и книжки с лично послание от него.

На финала, малките гости поздравиха присъстващите с песента „Де е България“.

Районната администрация благодари на директора на ДГ № 34, г-жа Теодора Йосифова и на учителките от групата - г-жа Йорданова и г-жа Иванова, за добрата организация, прекрасното представяне на децата и желанието, с което показаха наученото в детската градина.

dsc05402

dsc05442

img 1974

img 2136

img 2182

img 2151