„Как да разпознаем измамите и опитите за престъпления в дигиталния свят“ – завършиха тематичните лекции сред учениците в СО – район „Изгрев“ с обучение в 105 СУ „Атанас Далчев“

Лекциите по киберсигурност, които стартираха на 27.11.2018 г. с учениците от ПГФК „Княгиня Евдокия“, бяха успешно проведени и в другите две училища, заявили желание да бъдат включени в програмата. В СПГЕ „Джон Атанасов“ обучението бе на 04.12.2018 г. , а на 05.12.2018 г. се състоя и последната лекция в 105 СУ „Атанас Далчев“.

Лекциите с обучителен характер бяха проведени при смесени групи ученици от 10 до 12 клас на място във всяко от цитираните училища.

Идеята за организирането на обучителните лекции с учениците от трите училища е провокирана от актуалността на темата за киберсигурността, която се явява приоритетна, с оглед зачестилите измами и опити за престъпления в дигиталния свят, в това число: кражби на самоличност, фалшиви новини, фалшиви фейсбук - профили, измами с банкови карти, фалшиви имейли, компютърни вируси, използването на хора за т. нар. финансови мулета и др. в тази насока.

По инициатива на инж. Цветомир Жеков – кмет на СО – район „Изгрев“, на 05.12.2018 г. и в 105 СУ „Атанас Далчев“ се проведе лекция на тема „Как да разпознаем измамите и опитите за престъпления в дигиталния свят“. Лекции на същата тематика бяха проведени на 04.12.2018 г. в СПГЕ „Джон Атанасов“ и ПГФК „Княгиня Евдокия“.

Инициативата се проведе по идея на инж. Цветомир Жеков – кмет на СО – район „Изгрев“ с подкрепата на МКБППМН.

1

2

3