Финал на Седмицата на турнирите по проект „Мини тенис в детските градини в район „Изгрев“ 29.11.2018 г.

Финал на Седмицата на турнирите

по проект „Мини тенис в детските градини в район „Изгрев“

 

Днес, 29.11.2018 г. в 10,30 ч., се проведе финалното състезание от Седмицата на турнирите в ДГ № 34 „Брезичка“.

Събитието се превърна в изключително вълнуващ спортен празник за децата от трите детски градини в кв. „Дианабад“ – ДГ № 34 „Брезичка“, ДГ № 30 „Радецки“ и ДГ № 49 „Радост“.           

Малките домакини от ДГ № 34 по стара българска традиция посрещнаха своите връстници от съседните две детски градини и останалите гости с питка и сол. Всички заедно се насладиха на специално подготвената празнична програмакоято започна с прекрасен танц на чаровните мажоретки от група „Слънчице“ и приветствие от професионалния малък водещ Кристиян от същата група. След приветствените слова Кристиян даде думата на зам.-кмета на район „Изгрев“ – Веселин Петков. Той беше много впечатлен и развълнуван от посрещането на децата и с удоволствие даде старт на игрите с демонстрация по мини тенис на маса с Явор от четвърта група в ДГ № 34.

                    Събитието продължи със срещи между децата от трите детски градини, които показаха наученото до момента. Игрите донесоха на всички присъстващи много радост, забавление, усмивки и положителни емоции.

                    Спортният празник завърши с традиционното награждаване от заместник-районният кмет на всички участници в проекта.

По време на проекта “Мини тенис на маса в детските градини в район “Изгрев” за пореден път бяха затвърдени отлично изградените партньорски отношения между районната администрация и ръководството на детските градини в района. Директорите изразиха своята радост и благодарност за реализирането на проекта, определяйки го не само като поредната успешна съвместна инициатива, а и като фактор за превръщането на тенисът на маса в неизменна част от ежедневните игри и забавления на децата.

Успешното реализиране на проекта създаде условия в дългосрочен план за развитие на допълнителна извънкласна спортна дейност в седемте детски градини на територията на район “Изгрев”.

 

 

1

3

4

5

6

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

13

14

15