Кметът на СО – район „Изгрев“ инж. Жеков се срещна с директорите на училищата от района

На 20.09.2018 г. по покана на инж. Цветомир Жеков – кмет на СО – район „Изгрев“ в заседателната зала на районната администрация се състоя превърналата се вече в традиция среща по повод началото на учебната година. На срещата бяха поканени директорите на училищата на територията на района – 11 ОУ „Св. Пимен Зографски“, 105 СУ „Атанас Далчев“, 119 СУ „Акад. Михаил Аранудов“, ПГФК „Княгиня Евдокия“ и СПГЕ „Джон Аанасов“. Специален гост бе началникът на 01 РУ – СДВР – комисар Калоян Милтенов. На срещата присъстваха още ресорният заместник-кмет, началникът на отдел „Образование“ и секретарят на МКБППМН.

В началото на срещата инж. Жеков приветства директорите с добре дошли и им пожела успешна и ползотворна учебна година. Районният кмет обърна внимание на вече изграденото успешно сътрудничество между района и органите на реда в лицето на 01 РУ – СДВР. В тази връзка инж. Жеков постави темата за сигурността на учениците, причина за посещението на началника на 01 РУ – СДВР. Комисар Милтенов заяви готовност за активно взаимодействие между полицията и ръководствата на училищата, както и оказване на съдействие при необходимост.

По време на срещата бяха обсъдени и теми като: предстоящото реализиране на общински програми за превенция сред учениците по линия на МКБППМН, национални кампании и други текущи въпроси.

 1sre6ta

2sre6ta

3sre6ta