СО – район „ИЗГРЕВ“ домакин на делегация от столицата на Монголия Улан Батор - част 2

Делегацията от Монголската столица Улан Батор, която бе на посещение по покана на кмета на СО – район „Изгрев“ инж. Жеков, освен обстойните разговори с него, проведе и други важни срещи.

В Столична община кметът на уланботорския район Хан-Уул и делегацията от общински съветници, придружавана от районния кмет инж. Жеков, проведе среща с председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, зам. председателя на СОС Николай Стойнев и заместник-кмета по финансите на Столична община Дончо Барбалов.

След това районният кмет Жеков и монголската делегация осъществиха и среща с главния архитект на София арх. Здравко Здравков.

Програмата включваше също посещение на новостроящата се метростанция „Патриарх Евтимий“. Посещението на обекта впечатли гостите от Монголия, за които представляваше изключителен интерес да видят отблизо как се извършват строителните дейности и да се запознаят с подробности по строителството на метрото, тъй като в тяхната столица все още няма изграден метрополитен.

Друг обект, към който бе проявен специален интерес от делегацията от Улан Батор, бе Столичното предприятие за третиране на отпадъци в село Яна, където гостите от Монголия се запознаха с технологията в тази област.

Срещата и разговорите, които проведе делегацията от монголската столица в София, придобиват специално значение предвид факта, че от 1 юли 2017 г. за 1 година България представлява ЕС в Монголия като ротационен председател, защото Естония и ЕС нямат дипломатически мисии в Улан Батор.

Визитата доказа полезността от партньорски отношения между органите на местната власт каквито Столична община - район „Изгрев“ поддържа с район Хан-Уул на основата на подписания през 2014 г. „Меморандум за сътрудничество“.

delegaciq001

 

delegaciq002

delegaciq003

delegaciq004

 

delegaciq005

delegaciq006