11 Основно училище “Св. Пимен Зографски”

 

Информация

11 Основно училище „Св. Пимен Зографски” е открито през 1977 г, а името „Св. Пимен Зографски” получава през 1994 г.

Намира се в кв. „Дианабад”, ул. Никола Габровски № 22, в един от хубавите квартали на столицата – чист, тих, граничещ с Ловния парк. Училището има добре озеленен и поддържан двор.

Постройката е масивна, четириетажна, с алуминиева дограма. Състои се от 20 кабинета, 1 учебна работилница, 1 физкултурен салон, 1 хореографска зала, 2 компютърни кабинета, библиотека, ученически стол, лекарски кабинет, учителска стая и помещения за административно-обслужващия персонал. Училището е основно. Учениците учат на една смяна.

Приоритетите на програмата за развитие на 11 ОУ са диференцирани по възрастов признак и са насочени към удовлетворяване индивидуалните стремежи и възможности на ученика.

11 ОУ обучава ученици от подготвителен до 7-ми клас. Учениците имат допълнителни часове по БЕЛ и математика. Училището предлага интензивно изучаване на английски език и информационни технологии от първи клас. По желание на учениците се изучава втори чужд език – испански, немски, руски. Децата са обхванати в много извънкласни форми, а училището участва в различни международни и национални проекти.

11 ОУ „Св. Пимен Зографски" организира интересни екскурзии, зелено и бяло училище, летни лагери.

Учениците работят в спокойна атмосфера, имат здравословен стол и бюфет.

Контакти

Телефони:
(+359 2) 862 41 87;
(+359 2) 862 72 48;
(+359 2) 862 73 48
 
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Website: www.11oy.com