Новини

Ученически игри 2018/2019

Ученически игри 2018/2019

Първи етап – Районни първенства по

Баскетбол – Тенис на маса – Волейбол

Район „ИЗГРЕВ”

По инициатива на кмета на СО – район „Изгрев” – инж. Цветомир Жеков, на 19.01.2019 г. и на 20.01.2019 г. се проведоха състезанията от Първи етап на Ученически игри за 2018/2019 г.

Участие в Районните първенства взеха учениците от петте училища на територията на район „Изгрев” – 11 ОУ „Св. Пимен Зографски”, 105 СУ „Атанас Далчев”, 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов”, СПГЕ „Джон Атанасов” и ПГФК „Княгиня Евдокия”. Състезанията се проведоха, както следва:

Районно първенство по баскетбол – 19.01.2019 г. – 105 СУ

възрастова група 8-10 клас/юноши:

119 СУ – СПГЕ 81:65

Районно първенство по тенис на маса – 19.01.2019 г. – 11 ОУ

възрастова група 8-10 клас/юноши:

105 СУ – 119 СУ 0:3

възрастова група 11-12 клас/юноши:

105 СУ – СПГЕ 1:3

Районно първенство по волейбол – 20.01.2019 г. – 105 СУ

възрастова група 8-10 клас/юноши:

119 СУ – СПГЕ 0:2

възрастова група 8-10 клас/девойки:

ПГФК – 119 СУ 0:2

възрастова група 11-12 клас/юноши:

105 СУ – СПГЕ 0:2

възрастова група 11-12 клас/девойки:

105 СУ – ПГФК 0:2

Кмета на СО – район „Изгрев” – инж. Цветомир Жеков, изказва своята благодарност към директорите, ученическите отбори, техните учители и ангажираните лица за включването им в районните състезания. Учениците бяха мотивирани и ентусиазирани да играят с голямо удоволствие и да покажат най-добрите си спортни умения по баскетбол, тенис на маса и волейбол.     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

       

Съобщение до адресно регистрираните лица на адрес:

Гр. София, община Столична, район "ИЗГРЕВ" , ул. "158" №7

ul.158 7

Гр. София, община Столична, район "ИЗГРЕВ" , бул. "Г.М. Димитров" № 24А (заличен)

G.M.Dimitrov 24A

КМЕТЪТ НА СО-РАЙОН „ИЗГРЕВ“ ИНЖ. ЦВЕТОМИР ЖЕКОВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С НОВИЯ ПОСЛАНИК НА РЕПУБЛИКА КУБА Г-ЖА КАРИДАД ЯМИРА КУЕТО МИЛИАН

На 8 януари 2019 г. се състоя разговор на кмета на столичния район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков с извънредния и пълномощен посланик на Куба у нас г-жа Каридад Ямира Куето Милиан.

Инж. Жеков изрази задоволството си от интереса на новия ръководител на тази дипломатическа мисия към района, в който освен посолството на Куба се намират още 12 посолства на държави от четири континента, както и международни организации и двустранни делови институции.

По време на разговора, състоял се в сградата на администрацията на „Изгрев“, кметът инж. Жеков очерта профила на този столичен район в областта на образованието, културата, деловата дейност, спорта, природата и инфраструктурата.

Посланик Куето Милиан беше впечатлена от усилията на СО- район „Изгрев“ да се поддържа жив духът на десетките интелектуалци от изобразителното изкуство и литературата с различни прояви. Бе обсъдена идеята творци от Куба да участват в традиционната Годишна художествена изложба под патронажа на районния кмет Жеков.

Кубинската посланичка сподели радостта си, че сградата на дипломатическата мисия се намира в близост до Борисовата градина и прояви интерес към факта, че една трета от зелените площи на столицата ни се намират на територията на район „Изгрев“.

Кубинската столица Хавана има 11 района и г-жа Куето Милиан изтъкна, че в новата Конституция на страната, която предстои да бъде одобрена с референдума през месец февруари т.г., ще бъде засилено мястото на местното самоуправление в обществено-политическия живот на страната. Това ще открие и възможности за бъдещо патрньорство на СО- район „Изгрев“ с подходящ район на Хавана.

Посланик Куето Милиан изтъкна отличните си впечатления от модерната динамика на София и нейния район „Изгрев“, от съчетаването на модерното строителство с богатите културно-исторически традиции.

В този контекст тя открои с поглед и към Пловдив – Европейската столица на културата, вдъхновила и един от големите кубински поети, свързан дърбоко с България – Николас Гилен, който е написал прекрасното стихотворение „Малка пловдивска балада“ .

В срещата участваха още заместник-районният кмет Веселин Петков и началникът на Отдел „Образование и култура“ Весела Политова.

1

2

3

4

5

6

7

10

 

Коледни подаръци за детските градини в район „Изгрев“

По инициатива на кмета на район Изгрев – инж. Цветомир Жеков, за трета поредна година по случай предстоящите светли празници бяха поднесени подаръци на всички яслени и градински групи от седемте детски градини и детската ясла, намиращи се на територията на район Изгрев. Подаръците, носещи духа на Коледа, бяха връчени от заместник-кмета Веселин Петков и началникът на отдел Образование – Весела Политова, с пожелания към децата да бъдат здрави, игриви, усмихнати, обичани и да посрещнат топлите и светли празници, украсявайки ги със своите истински и красиви усмивки!

 

1

2

3

4

5

6

7

8

10

Коледарчета посетиха СО – район „Изгрев“

Днес на 19.12.2018 г. от 11:00 часа кметът инж. Цветомир Жеков, заедно със служителите на район Изгрев”, посрещнаха в сградата на районната администрация прекрасните и лъчезарни малки коледарчета от IV-та група Слънчице от ДГ № 34 Брезичка. Децата поздравиха своите домакини с традиционни български песни, танци и стихотворения с коледни послания и наричания за здраве, благополучие и много успехи през новата година! Празничната програма на коледарчетата завърши с поднасяне на питка, специално приготвена за домакините от общината, а на свой ред инж. Цветомир Жеков връчи подаръци на своите малки гости!

Кметът и целия екип на район Изгрев изказват своите благодарности към директора на ДГ № 34 Брезичка г-жа Теодора Йосифова, прекрасните деца и техните всеотдайни учители за коледния дух, празничните емоции и топлината, които внесоха в сърцата на всички в този зимен ден!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

120 ученици от район „ИЗГРЕВ“ пуснаха 120 фазана в „Ловен парк“

На 13 декември в Ловения парк в столицата 120 деца от училищата в районите „Изгрев“ и „Витоша“ обогатиха българската природа чрез разселване на 120 фазана в чест на 120-годишнината на Съюза на ловците и риболовците в България.

Събитието бе организирано от Националното ловно-рибарско сдружение в партньорство със Столична община и се проведе под надслов „120 деца със 120 фазана“.

На него присъстваха Йорданка Фандъкова – кмет на София, д-р Елеонора Лилова, председател на Държавна агенция за закрила на детето към Министерски съвет, Николай Стойнев – заместник председател на Столичния общински съвет, Тодор Чобанов – заместник кмет на София, Цветомир Жеков, кмет на р-н „Изгрев“, Теодор Петков, кмет на район „Витоша“, Лорита Радева от СОС, Александър Ненков – народен представител, Йорг Шенк – заместник посланик на Федерална Република Германия, Румен Михайлов от Областна дирекция „Земеделие и гори“-София, началникът на КАТ София комисар Тенчо Тенев, комисар Калоян Милтенов – началник на 01 РУ – СДВР, дипломати и членове на УС на НЛРС-СЛРБ.

Председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев приветства гостите и въодушевените ученици и обърна внимание на безспорната роля на българските ловци за опазването и обогатяването на българска природа. Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на Националната организация на ловците за организацията на събитието и сподели намеренията на Столична община за следващи взаимни инициативи.

Птиците бяха осигурени от производственото стопанство на фирма „Сокол-БРЛС“ ЕООД „Дунав“ в Русе, а четирите столични ловно-рибарски сдружения ЛРС-София-юг, ЛРС-София-запад, ЛРС-София-север и ЛРС-София-изток поеха ангажимента новите обитатели на Ловния парк да получават редовно храна в новоизградените от ловците хранилки за дребен дивеч.

 

fazan 1

fazan 2

fazan 3

fazan 4

fazan 5

fazan 6

fazan 7

fazan 8

fazan 8

fazan 9

fazan 10

fazan 11

fazan12

fazan 13

СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО ЗАТВАРЯНЕ НА УЛ.ТИНТЯВА 12.12.2018 г.

Столична община – район „Изгрев“ Ви съобщава, че във връзка с изпълнение на строително-монтажни работи ще бъде затворена ул. „Тинтява“ на 12.12.2018г. в участъка от ул. „Тодор Стоянов“ до ул. „Райко Алексиев“ за периода от 09.00ч до 12.00ч. Затварянето на ул. „Тинтява“ е съгласно проект по част „ПБЗ“ съгласуван с КАТ и Дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община.