Новини

„Незабравимите игри от детството” в район "Изгрев"

На 13 юни 2018 г. на откритото пространство в градинката при КАТ, по инициатива на кмета на СО – район „Изгрев“ – инж. Цветомир Жеков, успешно се реализира едно вълнуващо събитие - Спортен празник по проект „Незабравимите игри от детството”.

Проектът е финансиран от Програмата за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта през 2018 г.“

В спортния празник участваха повече от 300 деца от 5-ти и 6-ти клас на трите общински училища в район „Изгрев“ - 11 ОУ „Св. Пимен Зографски“, 105 СУ „Атанас Далчев“ и 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, техните учители, представители на районната администрация, както и други деца – гости на събитието.

Всички участници активно се включиха в игрите на народна топка, федербал, пиян морков, дърпане на въже, състезание с чували и градински шах.

Най-голям интерес предизвика играта на народна топка, в която взеха участие по няколко отбора ученици от всяко училище, като в състезанието се включи и отборът на Кмета на район „Изгрев“ в състав: заместник-районните кметове Веселин Петков и арх. Павлета Пеловска, секретаря на района Станислава Колева и колеги от районната администрация, които премериха сили в приятелски мач срещу отбор на 119 СУ в състав: заместник-директор Симеон Ангелов и учители от училището. Те успяха да завъртят колелото на времето и да се върнат в незабравимите игри от детството.

Атмосферата беше изпълнена с много усмивки, емоции, празнично настроение, приятелски игри и всеобщо забавление. За пореден път спортът утвърди своята сила - да обединява, сплотява, развива и насърчава към по-добро общуване и пълноценни взаимоотношения между всички възрасти.

Всички участници в празника получиха грамоти от Кмета от района. Тениски и шапки с мотото на проекта бяха раздадени на всички, които се включиха в игрите.

След приключване на събитието директорите на трите училища бяха удостоени с почетни плакети за активно участие в Спортния празник, които им бяха връчени от Весела Политова – началник отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ и ръководител на проекта.

С провеждането на Спортния празник „Незабравимите игри от детството“ Кмета на район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков и неговият екип пожелава на всички деца, ученици, учители и родители в района усмихнато и незабравимо лято!

kat001o

kat002o

kat003o

kat004

kat005

kat006o

kat007o

kat008o

kat009 o

kat0010o

kat0011

kat0012n

kat0013n

kat0014o

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 13 ЮНИ ОТ 10.00 Ч.!

Народна топка, федербал, пиян морков, дърпане на въже, състезание с чували и много други забавни игри ще очакват учениците от V и VI клас на 11 ОУ „Св. Пимен Зографски“, 105 СУ „Атанас Далчев“ и 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, на 13 юни (сряда) от 10.00 ч. на откритото пространство в градинката при КАТ. Организаторите от район "Изгрев" канят и всички любители на шаха да вземат участие в специално организираните игри на открито.
Проектът е финансиран от Програмата за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта през 2018 г.“ 

34721066 2094315684171808 2169437850074873856 n

СО – район „ИЗГРЕВ“ домакин на делегация от столицата на Монголия Улан Батор - част 1

На 11 юни 2018 г. се проведе среща на кмета на СО - район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков с Жуков Алдаржавхлан – кмет на район Хан-Уул, член на Общинския съвет на монголската столица Улан Батор и водената от него общинска делегация, която се намира на посещение в София по покана на инж. Жеков.

Визитата е в изпълнение на постановките от подписания през 2014 г. в София „Меморандум за сътрудничество между Район „Изгрев“ и Район „Хан Уул, Уланбаторска община.

Кметът на района предаде чрез своя колега от район „Изгрев“ писмо от кмета на монголската столицата Батболд Сундай до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Инж. Жеков на свой ред предаде чрез госта от Монголия поздрави и благопожелания от кмета Фандъкова за кмета на Улан Батор.

Жуков Алдаржавхлан и ръководената от него делегация бяха впечатлени от представения от районния кмет инж. Жеков профил на „Изгрев“ - един от най-привлекателните и зелени столични райони, отличаващ се с добре развити икономика, инфраструктура, култура, образование, спорт, околна среда. По време на срещата членовете на монголската делегация проявиха интерес към начина, по който е структурирана Столичната община като административна система, взаимодействието между голямата община и районните администрации, финансирането и начинът, по който се сформира бюджета на районите. Кметовете на „Изгрев“ и Хан-Уул разгледаха системите за функциониране на местната власт в България и Монголия.

Гостите от уланбаторския район Хан-Уул проявиха специален интерес към възможностите за осъществяване на обмяна на опит за дейността, функциите и задачите на районнната администрация.

Голямо внимание у гостите от Улан Батор предизвика представената информация за инфраструктурата в района и в столицата София с фокус върху разширяващата се мрежа на метрополитена, както и по отношение на възможностите за озеленяване и развитие на района в сферата на екологията.

За реализирането на програмата на делегацията от Монголия се ангажира администрацията на Столичната община и лично районният кмет инж. Жеков.

Улан Батор е най-големият град на Монголия. Има 1.5 млн. жители, в който живее над половината от населението на Монголия. Улан Батор е модерна столица на една страна, която през 13 век е била център на Монголската империя. Паметник на кирилицата е бил открит в монголската столица Улан Батор през 2015 г. в рамките на държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Монголия Монументът с букви от славянската азбука е в двора на 118-о училище в Улан Батор.

1

2

3

4

5

6

7

8

Ако си младеж до 29 години и се чудиш какво и накъде… Агенцията по заетостта – покана за концерт

Агенцията по заетостта организира голям концерт за своята младежка аудитория на 8 юни, от 14.30 часа, в парк „Заимов”, София. Събитието е част от голяма информационна кампания, насочена към мотивиране на младите хора за активно поведение на пазара на труда по проект „Готови за работа”. Форматът е продължение на миналогодишната инициатива на Министерството на труда и социалната политика „Спри да циклиш” и се реализира с подкрепата на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

 

Музикалната програма включва участие на популярните български изпълнители Дара, Дичо и Теди Кацарова, фолклорни изпълнители и детски състави, които ще се погрижат за всеки вкус и общото настроение на присъстващите. Част от забавлението в парка ще бъдат и допълнителни различни изненади – томболи с награди и други интересни игри.

Същевременно младите хора, техните близки и роднини, които проявяват интерес, ще могат да се запознаят на място с разнообразните възможности за започване на работа и подкрепа за заетост от страната на Агенцията по заетостта и нейните местни структури – бюрата по труда. Информационните щандове с материали за успешна трудова реализация и квалифицирани консултанти ще бъдат на разположение по време на цялото събитие.

 Заповядайте!

 Какво: Концерт с Дара, Дичо, Теди Кацарова и други млади изпълнители

 Къде: парк „Заимов”, София

 Кога: 8 юни 2018 г., 14.30 часа

 

Носете своето младежко настроение!

plakat ZAIMOV

 

План за устойчива градска мобилност на Столична община до 2035 г.

Денят на детето в район „Изгрев“

Столична община – район „Изгрев“ организира Забавен детски празник „Защо, кога и от кого са измислени цифрите“ по случай 1 ЮНИ – ДЕНЯ НА ДЕТЕТО. В програмата са включени пиеса с образователен характер, участие на децата, гости на празника, в творческата ни арт-работилница, танци, песни, игри и много забавления!

За доброто настроение и усмивките на децата ще се погрижат актьорите от театър „Забавна наука“ и екипа на районната администрация.

Заповядайте да се забавляваме заедно на 1 юни 2018 г. /петък/ в 10,00 ч. на откритата сцена в градинката при КАТ.

Детският празник е част от Календара на културните събития на Столична община.

33383170 441664329628400 8236344524524224512 n