Новини

Кандидати за стипендианти по медицина, за придобиване на професионална квалификация и изпълнение на служба в Министерство на отбраната до 11.05.2018 г.

Новата платформа "ГРАЖДАНИТЕ " - вече и в район "ИЗГРЕВ"

От днес 06.03.2018 г. СО район „ИЗГРЕВ“ като иновативен район на Столична Община пое инициативата да предостави възможността на своите граждани да използват новата платформа „ГРАЖДАНИТЕ“

 

Новата платформа “Гражданите” е тук!"Гражданите" изгражда и промотира едно по-активно, отговорно и вежливо гражданско общество. Затова работихме неуморно, за да можем в новата платформа всички ние гражданите заедно с бизнес, медии и институции да разрешаваме ефективно социални проблеми.

 

В “Гражданите” можеш да разрешаваш проблеми като пътни нарушения, бездомни хора в беда, неработещо улично осветление, бездомни кучета, изоставени автомобили, неправомерно изхвърлени боклуци и всички друго, което срещаш като проблем в обществото ни.

Част от сигналите отиват към общините. Столична община и районите “Витоша”, “Люлин”, “Красно село”, “Слатина” и “Лозенец” са първите отговорни страни, които ще обработват сигнали ти директно в платформата в отворена комуникация за всички.

“Подкрепи” и “Сподели”

Подкрепи проблем и създай общност от мислещи и отдадени граждани с цел ефективното му разрешаване.

“Радар”

Информирай се за проблеми в квартала или друго място и добави адрес (където живееш, работиш или просто някъде, където те интересува какво се случва). Попълни регистрационния номер на колата си и получавай известие на секунда щом си сниман в нарушение.

“Извини се”

Поеми отговорност за нарушенията си и изпрати извинение, което отива директно до човека, качил снимката. Ако извинението бъде прието, снимката се скрива от платформата автоматично.

“#КОЙ?”

Предложи решение и отговорнa страна за разрешаването на проблем.

Започни с разрешането на първия ти социален проблем на http://grajdanite.bg

 

Покана за участие в Оперативна програма

Съобщение 16.02.2018г.

СТОЛИЧНА ОБЩИНА ¾ РАЙОН “ИЗГРЕВ”

 

СЪОБЩЕНИЕ

По реда на чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията и на основание Заповед №РИВ18-РД09-32/16.02.2018г. на кмета на Район „Изгрев” за провеждане на  обществено обсъждане на  Проект за подробен устройствен план – изменение на план за застрояване в обхват на УПИ VІ-817, кв.65, м.„ИЗТОК-ИЗТОК-2 част”, техническата служба на районната администрация съобщава на гражданите и заинтересованите лица, че екипът, разработил проекта ще го представи

от 17.00 часа на 28.02.2018г. в общинската зала на ІІ етаж

на ул. “Антон Павлович Чехов” №16а

Копие от проекта и заповедта на кмета са изложени за гражданите на таблото за обявления на І етаж, пред стая №12 в сградата на районната администрация на ул. “Атанас Далчев” №12. Съобщението за общественото обсъждане може да се види и на  интернет-страницата на Столична община (http://www.sofia.bg/), на интернет-страницата на НАГ-СО (https://www.sofia-agk.com/), както и на интернет-страницата на район „Изгрев” (http://www.so-izgrev.bg).

Обяснителна бележка 

Заповед 

ПУП 

Да съградим храм "Св. Пимен Зографски"

Скъпи съграждани от район "Изгрев", столичани и гости на София,
Ще имаме свой православен храм " Св. Пимен Зографски". След многомесечни усилия на СО-район "Изгрев" и лично на районния кмет инж. Жеков в нелека административна процедура, осигуряване на безплатен строителен проект, сега е ред на всички ни. Да разтворим сърцата си и да участваме в дарителската кампания, която започна Църковното настоятелство.
Нашият принос ще бъде вграден в духовното средище на Софийския иконописец, храмостроител и книжовник, канонизиран като светец - Пимен Зографски. Той ще ни дава сили, закрила и благослов.
Банковата сметка, открита от Църковното настоятелство, гарантира прозрачно, честно и целесъобразно оползотворяване на Вашите средства.
Благодарим Ви!

lice2

grab

 

 

 

Съобщение

СТОЛИЧНА ОБЩИНА ¾ РАЙОН “ИЗГРЕВ”

 

СЪОБЩЕНИЕ

По реда на чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията и на основание Заповед №РИВ18-РД09-24/01.02.2018г. на кмета на Район „Изгрев” за провеждане на  обществено обсъждане на  Проект за подробен устройствен план – изменение на план за застрояване в обхват на УПИ ІІ-113, кв.68, местност „ИЗТОК-ИЗТОК”, техническата служба на районната администрация съобщава на гражданите и заинтересованите лица, че екипът, разработил проекта ще го представи

от 17.00 часа на 14.02.2018г. в общинската зала на ІІ етаж

на ул. “Антон Павлович Чехов” №16а

Копие от проекта и заповедта на кмета са изложени за гражданите на таблото за обявления на І етаж в сградата на районната администрация на ул. “Атанас Далчев” №12. Съобщението за общественото обсъждане може да се види и на  интернет-страницата на Столична община (http://www.sofia.bg/), както и на интернет-страницата на район „Изгрев” (http://www.so-izgrev.bg).