Новини

Откриване на учебната година в СО-район "ИЗГРЕВ"

Кметът на СО-район "Изгрев" инж. Цветомир Жеков и заместник-кметът Веселин Петков бяха сред почетните гости при откриването на Новата учебна година 2017/2018 в 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов".
За трети пореден път първокласниците бяха съпроводени до класните си стаи, освен от своите учители и от полицаи от ГД „Национална полиция“ и СДВР. Първият урок на децата беше по безопасност на движението по пътищата. Директорът на 119 СУ Диян Стаматов заяви, че му е изключително приятно да приветства всички в началото на учебната годин в едно от най-динамичните училища в страната. 
Сред официалните гости бяха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, зам.-кметът на СО по транспорта Евгени Крусев, Екатерина Йорданова- общински съветник с СОС и председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в СО, както и комисар Тенчо Тенев.
В проява участваха също певците Етиен Леви, Михаела Филева и Искрен Пецов.

01

003

04

05

 

 

 

  

Важно за родителите на деца, родени през 2014 г. и 2015 г.

Уважаеми родители,

Информираме Ви, че в район „Изгрев” са увеличени свободните места за прием на деца в І-ва група в ДГ № 23 „Здраве”, с административен адрес: кв. „Изток”, ул. „Майор Юрий Гагарин” 14 – 16. Децата, родени през 2015 г., могат да кандидатстват за прием в І-ва група, като се възползват от опцията за смяна на набора в ИСОДЗ, а именно:

На основание т. 2.2.7. от Правилата за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли на територията на Столична община и чл. 7, ал. 8 от Наредбата за прием на деца в общинските детски градини на територията на Столична община, с разрешение на дирекция „Образование” в Столична община се дава възможност от 21.08.2017 г. да се извършва кандидатстване и класиране на деца с по-голяма или по-малка възрастова група.

                Родителите могат да правят кандидатури само при условие, че има обявени свободни места и няма чакащи за прием деца от съответната възрастова група.

Желанието си за промяна на набора за кандидатстване, родителите заявяват чрез секция „Форма за обратна връзка” в ИСОДЗ. (Източник: ИСОДЗ, секция „Новини и съобщения”, https://kg.sofia.bg/isodz/news/1567)


НОВИЯТ ПОСЛАНИК НА МОНГОЛИЯ Н. ПР. Г-Н ДАШЖАМЦ БАТСАЙХАН ПОСЕТИ СО-РАЙОН „ИЗГРЕВ“

На 22  август  2017 г. се състоя среща на кмета на столичния район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков с извънредния и пълномощен посланик на Монголия у нас Н. Пр. г -н Дашжамц  Батсайхан.

Инж. Жеков изрази задоволството си от интереса на новия ръководител на тази дипломатическа мисия към район „Изгрев“, в който освен посолството на Монголия се намират още 13 посолства на държави от четири континента, както и представителства на международни организации и двустранни делови институции.

Посланик Батсайхан връчи официална покана на инж. Цветомир Жеков от кмета на район „Хан Уул“ в Улан Батор за посещение в  монголската столица в изпълнение на подписания през 2014 г. „Меморандум за сътрудничество между „Изгрев“ и този район на Уланбаторска община.

Монголският посланик, който познава България от предишните свои постове като дипломат в София, изтъкна, че е впечатлен  от  динамичното развитие  на район „Изгрев“, от поддържаната зеленина и местата за отдих и спорт в Борисовата градина, в Ловния парк, от обновената инфраструктура.

Посланик Батсайхан посочи, че страната му се гордее с Паметника на кирилицата, който бе открит по време на посещението в Улан Батор на президента Росен Плевнелиев през май 2015 г. когато се навършиха 65 години от установяването на дипломатическите отношения между двете държави. Монголия е една от малкото страни извън славянския свят, която пише и чете на кирилица.

Подчертано бе, че днешната среща на районния кмет инж. Жеков и посланик Батсайхан придобива специално значение предвид  факта, че от  1 юли 2017 г. за една година България представлява Европейския съюз в Монголия като следващ ротационен председател, защото Естония и ЕС нямат дипломатически мисии  в Улан Батор.

Н. Пр. г-н Батсайхан подари на своя домакин информационни материали за Монголия и преведена на български книга с монголски приказки. 

IMG 20170822 105643

IMG 20170822 100523

IMG 20170822 100727

IMG 20170822 104204

IMG 20170822 130126 069

на 11.08.2017г. тревните площи в район "ИЗГРЕВ" са обработени за бълхи

Инвентаризация, опазване и планиране на устойчиво развитие на парк "Княз Борисова градина"