Новини

Кметът на СО – район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков поздрави медицинските сестри от детските заведения в района по случай Международния ден на здравето и здравния работник

 

В навечерието на 7-ми април – Международния ден на здравето и здравния работник, кметът на СО – район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков изпрати поздравителни адреси до медицинските сестри, работещи в детските заведения в района.

„Засвидетелствам най-искрено уважение и признателност към професионализма, усилията и всеотдайния труд, които полагате при изпълнението на Вашата достойна и високохуманна професия“, се казва в тях.

На територията на СО – район „Изгрев“ има 7 детски градини и една ясла, в които грижи за най-малките жители полагат над 40 медицински сестри.

„Пожелавам Ви много здраве, щастие, благополучие и удовлетворение от постигнатите лични и професионални успехи“, се казва още в приветствията.

 img 2786

Отец Антоний, председател на Църковното настоятелство към новостроящия храм „Свети Пимен Зографски“, връчи удостоверение за дарение на арх. Станимир Димитров

Отец Антоний, председател на Църковното настоятелство към новостроящия храм „Свети Пимен Зографски“, връчи удостоверение за дарение на бургаския архитект Станимир Димитров, изработил и дарил безвъзмездно идейния проект за храма.

Срещата се състоя в администрацията на СО – район „Изгрев“ и на нея присъстваха още кметът на района инж. Цветомир Жеков и Борислав Пелов – член на църковното настоятелство.

Отец Антоний изрази своята признателност към арх. Димитров за направеното дарение, а кметът Жеков отново сподели радостта си, че дългоочакваната църква „Свети Пимен  Зографски“ ще бъде първият храм на светеца в неговия роден град.

img 2798

 

img 2792

img 2794

Кметът на СО-район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков се срещна с временно управляващия посолството на Пакистан г-н Маруан Алекс Аийаш

Все повече от 13-те посолства, намиращи се на територията „Изгрев“, проявяват интерес към сътрудничество с районната администрация, както и представяне на културата и традициите на своите страни пред жителите в тази част на столицата.

Това показа и срещата с кмета на СО-район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков, която се състоя на 3 април по инициатива на временно управляващия на посолството на Пакистан г-н Маруан Алекс Аийаш.

Ръководителят на дипломатическата мисия информира за събития през април и май т.г., организирани от посолството, като отправи покана за гостуване и участие в тях, като предстоящия на 17 април 2019 г. Шахматен турнир от 16:00 до 19:00 ч. в сградата на СТЦ Интерпред, бул. Драган Цанков 36.

Изложба с картини и предмети, представящи бита и културата на Пакистан, ще се състои на 8 май 2019 г., от 12:00 до 18:00 ч. във фоайето на СУ "Климент Охридски", бул. Цар Освободител 15. Ръководителят на пакистанската дипломатическа мисия прояви интерес към традиционната годишна Изложба на художници от „Изгрев“ под патронажа на районния кмет Жеков и отправи покана към досегашни участници да изложат свои произведения в рамките на експозицията на 8 –ми май т.г.

Г-н Маруан Алекс Аийаш информира и за планиран също през май семинар на тема туризъм под мотото “Tourism Pedigree In Pakistan – Sights And Sounds на 15 май 2019 г., от 14:30 до 17:00 ч. в сградата на УНСС, Студентски комплекс.

Ръководителят на дипломатическата мисия на Пакистан беше впечатлен от представения от кмета на СО-район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков профил на района в областта на образованието и културата и изтъкна желанието си за взаимодействие в осъществяването на културни и спортни прояви.

pakistan-monument-islamabad

220px-lahore fort

img 2779

img 2781

chppp

Кметът на СО – район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков присъства на годишното отчетно събрание на Спортен клуб „Изток“

Кметът на СО – район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков и началникът на отдел „Образование“ Весела Политова присъстваха на годишното отчетно събрание на Спортен клуб „Изток“. По време на него бе направена равносметка на дейността на клуба за предходната година и бе обсъден спортния календар за предстоящата.

Дамите изразиха искрените си благодарности към г-н Жеков и г-жа Политова за грижата и вниманието, с което се отнасят към тях и за множеството мероприятия, които се организират за възрастните хора от СО – район „Изгрев“.

Голям интерес сред участниците в събранието предизвика инициираната от кмета Жеков и началника на 01 РУ – СДВР комисар Калоян Милтенов, среща с инспектор Венета Миланова, във връзка с телефонните измами. Дамите изслушаха с внимание съветите и препоръките на инспектора в случай на опит за телефонна измама и споделиха основните си притеснения свързани с темата.

1

2

3

4

img 2771

Предстои извършване на Проект „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Детска градина №30 „Радецки“ в СО – район „Изгрев“

На 29 март 2019 година по повод предстоящо извършване на Проект „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Детска градина №30 „Радецки“ се осъществи посещение в детското заведение от г-н Николай Стойнев – заместник - председател на Столичен общински съвет , инж. Цветомир Жеков – кмет на СО-район „Изгрев“ и арх. Павлета Пеловска – заместник - кмет на СО-район „Изгрев“ .

Предвидено е строителството да се изпълнява през периода 2019-2020 година. С новия проект функционалното разпределение в сградата се запазва.

Ремонтните работи предвиждат:

-        Сградата да се оголи до конструкция- премахват се всички външни и вътрешни носещи стени (етернитови панели и други) и всички завършващи настилки. Новите външни стени са от газобетон, изолиран отвън с 8 см EPS за топлоизолация, а отвътре - облечени с гипсокартон на метална конструкция. Финишното покритие по фасадата е силикатна мазилка по стени и мозаечна мазилка по цокъл.

-        Новите вътрешни стени ще са от гипсокартон на метална конструкция, с различна дебелина, в зависимост от изискванията на противопожарните норми.

-        Оборудван е санитарен възел за хора с увреждания и е съобразен с изискванията за такъв.

-        Съществуващото покривно покритие се премахва. Върху него се слага нова пароизолация от полимербитумна мембрана, топлоизолация от каменна вата и хидроизолация. Бордовете се обработват с нова ламарина с полиестерно покритие.

-        Новопроектирана е ОВ , ВиК и ЕЛ инсталация за цялата детска градина.

 

Предстои обявяване на Обществена поръчка съгласно ЗОП за избор на изпълнител на Проект „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Детска градина №30 „Радецки“, както и за инвеститорски контрол и строителен надзор.

 

Създадена е организация децата, посещаващи ДГ № 30 "Радецки" да бъдат пренасочени в съседните две детски градини в кв. "Дианабад" - ДГ № 34 "Брезичка" и ДГ № 49 "Радост".  Списъци за разпределението на децата ще бъдат своевременно изготвени и обявени след уточняване датата за стартиране на дейностите по реконструкция на сградата.

0

1

2

3

4

5

 

Започна ремонт на дефекти по пътните настилки в СО – район „Изгрев“

Със затопляне на времето започна и ударен ремонт на дефекти по пътните настилки в СО - район „Изгрев”. Ремонтните работи ще обхванат всички вътрешноквартални улици на територията на района. Дейностите са заложени в предварително изготвена Програма по предложение на районната администрация, съгласувана от Дирекция „Транспортна инфраструктура” към Столична община.

Фрезоване и запълване с асфалт ще са основните дейности, които строителят ще изпълнява тази пролет.

Текущият ремонт започна от ж.к Дианабад и поетапно ще обхване целия район.

Всички ремонти следва да бъдат изпълнени в определен срок, като при неспазване или некачествено изпълнение, разходите ще бъдат за сметка на изпълнителя.

1 1

2 1

3 1

4 1