Новини

1 ЮНИ – ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

По случай 1 юниденя на детето малките и големи жители на района се забавляваха заедно на организираното от районната администрация Слънчево детско шоу. Събитието се състоя на 1 юни от 10,30 до 12,00 ч. на откритата сцена в градинката при КАТ.

В празника се включиха над 300 деца от различни възрастови групи, както от общинските детски и учебни заведения на територията на района, така и деца, които традиционно се разхождат в градинката със своите родители. Децата се насладиха на пиесата с образователен характер „Пътешествието на водните капки”, участваха в танци и развлекателни игри, отговаряха на различни въпроси и получиха балони и много награди. За желаещите деца беше осигурен и безплатен карнавален грим.

            Празникът приключи със стотици детски усмивки и слънчево настроение!

 

 

1.1jpg

 

2.1jpg

 

3.1jpg

4.1jpg

ХХ годишна изложба „Откровения”

На 21 май 2015 година се откри ХХ годишна изложба на художниците от район „Изгрев”, която посетителите ще имат възможността да разгледат до 5 юни 2015 г. В експозицията участват петдесет и един автори, а творбите им представят цялото многообразие от стилове в изобразителното изкуство – живопис, скулптура, графика, стъклопис, керамика и фотография.

Излъченото от Съюза на българските художници жури определи трите традиционни награди, които Кметът на район „Изгрев” - инж. Цветомир Жеков, връчи на победителите.

 „Награда на кмета” получи скулптурата със заглавие „Издигане от земята” на Иван Русев, „Награда за изпълнение” беше връчена на доц. Росен Тошев за картината му „Портрет на баща ми”, а Мария Дянкова получи признанието „Награда за млад автор” с картината си „Улов”.

Благодарение на подкрепата и отзивчивостта на г-жа Йорданка Фандъкова, Кмет на Столичната община и нейния екип, къщата-ателие на знаменития художник Ненко Балкански е ремонтираната и освежена. Това превръща осъществяването на изложбата в символично освещаване на обновеното ателие на Ненко Балкански и вдъхва нова творческа енергия и одухотвореност на къщата.     

 Obshta

N.B.1.1jpg

N.B.3.3.3jpg

N.B.2.2