Новини

Поредна стъпка към изграждането на църква в район "Изток". Тържествен водосвет за бъдещия православен храм "Св. Пимен Зографски" в район "Изгрев" на 3 ноември, когато се почита паметта на софийския светец будител, иконописец и храмостроител.

На 3 ноември 2017 г. се състоя тържествен водосвет в памет на Свети Пимен Зографски на мястото, където в район „Изгрев“, ще бъде издигнат православен храм, носещ името на софийския светец, храмостроител, иконописец и книжовник.
Водосветът бе отслужен от Отец Антоний, председател на Църковното настоятелство при новостроящата се църква. Той отправи и топли думи на благодарност към кмета на СО- район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков за последователните усилия, благодарение на които вече е приключила процедурата по нанасяне на обекта в кадастъра, както и е внесен доклад в Столичния общински съвет за отстъпване на право на строеж. 
В тържеството в пространството при КАТ се събраха десетки жители и гости, между които и народният представител Александър Ненков. 
Обща беше радостта, че народният будител Свети Пимен Зографски ще носи, чрез църковния храм с неговото име, Божията благословия и ще бди за духовността, мира, спокойствието и благоденствието в столичния район „Изгрев“.
Изразена бе убедеността, че това благородно начинание ще бъде взето присърце и ще обедини усилията и на жителите в района и в столицата, в името на ценностите на родолюбието и вярата. Представителите на Църковното настоятелство посочиха, че скоро ще бъде окрита дарителска сметка за построяването на църквата.
На 3-ти ноември, когато се чества денят на Българския художник, чийто патрон е иконописецът-светец Пимен Зографски, район „Изгрев“ се гордее с многобройните големи майстори на изобразителното изкуство, които са живели и творили в тази част на столицата, както и със съвременните живописци.
За тържествената атмосфера на церемонията допринесоха и песнопенията на хора към храма „Св. Николай“.

pimen001

 

pimen01

pimen02

pimen03

pimen04

pimen05

pimen06

pimen07

pimen08

pimen10

Покана за 3 ноември за бъдещата църква "Св.Пимен Зографски".

Покана за 3 ноември, 12.00 ч. в градинката при КАТ на тържество за бъдещата църква "Св.Пимен Зографски".

Уважаеми жители на "Изгрев", скъпи столичани,
районната администрация и лично кметът инж. Цветомир Жеков активно работят са осъществяването на проекта за изграждането на църковен храм на софийския светец Пимен Зографски.
Ще се радваме да бъдем заедно на 3 ноември от 12.00 ч.
Очакваме ви!

cyrkva

В район "Изгрев" се състоя турнир по стрийт фитнес

На 28 октомври в район "Изгрев" се състоя турнир по стрийт фитнес на площадка "Кактус" в градинката при КАТ. От името на кмета на СО-район "Изгрев" инж. Цветомир Жеков участниците бяха приветствани от представител на районната администрация.

fitnes01

fitnes02

fitnes03

fitnes04

fitnes05

fitnes06

Дните на Народните будители в СО-район "Изгрев"

Дните на Народните будители в СО-район "Изгрев" започнаха на 23 октомври в 119 СУ "Акад. Михаил Аранаудов". Празникът включваше и прожекция на филм за живописеца Владимир Димитров-Майстора. 20 ученици- победители в състоялата се викторина за живота и делото на народните будители, бяха наградени с книги с поздравления от кмета на СО - район " Изгрев" инж. Цветомир Жеков.

22555655 1973900759546635 2345174590204504156 o

buditeli01

buditeli02

buditeli03

buditeli05