Новини

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДЕЦА!

Кметът на Район „Изгрев” инж. Цветомир Жеков подари на децата от района един незабравим детски празник, който се проведе на откритата сцена в градинката при КАТ от 10,00 до 12,00 ч. на 1 юни.  

            За доброто настроение и усмивките на децата се погрижиха актьорите от пиесата с образователен характер „Защо се ходи на училище”. Имаше много забавни игри, танци, много атрактивни и емоционални празнични моменти, смях, забавления, състезания, много изненади и много награди. Децата получиха балони, книжки за оцветяване, разноцветни химикалки, пластелин, тебешири, пъзели и меки топки за най-малките, маски – домино и помпони.

            За желаещите дечица имаше осигурено творческо рисуване върху лица, както и аниматор, правещ различни фигури от балони.

Кметът на района осигури за гостите на празника безплатни натурални сокове без консерванти и подобрители и безплатна варена царевица без ГМО.

Празникът беше осъществен с финансовата подкрепа на район „Изгрев” и Столична община – Дирекция „Култура”.

 

IMG 9212

 

 

IMG 9110

 

IMG 9201

 

IMG 9109

 

IMG 9195

IMG 9107

 

IMG 9170

 

IMG 9102

 

IMG 9139

 

IMG 9131

 

IMG 9122

 

IMG 9117

ХХІ ТРАДИЦИОННА ГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИЦИТЕ В РАЙОН „ИЗГРЕВ” 2016г

На 20 май 2016 година, Кметът на район „Изгрев” инж. Цветомир Жеков - откри XXI традиционна годишна изложба на художниците от район „Изгрев”, която посетителите ще имат възможност да разгледат до 10 юни 2016 г. В експозицията вземат участие петдесет и пет  автори, а творбите им представят цялото разнообразие от стилове в изобразителното изкуство – живопис, скулптура, графика, керамика и фотография.

Излъченото от Съюза на българските художници жури, определи трите традиционни награди, които кметът на район „Изгрев” - инж. Цветомир Жеков, връчи на победителите.

„Награда на кмета” получи картината със заглавие „Плажът” на Долорес Дилова. „Награда за изпълнение” беше официално връчена на Нина Русева за картината „Вдъхновение от древен град”, а „Награда за млад автор” за своя труд получи признанието Михаела Каменова със скулптурата си „Танцуващи листа”.

 

izlojba1

 

 

izlojba2

 

izlojba3

 

 

izlojba4

 

izlojba5

 

ДОБРОВОЛЧЕСКА ИНИЦИАТИВА „РАБОТИЛНИЦА НА ЦВЕТОВЕТЕ”

 

По инициатива на Кмета на район „Изгрев” - инж. Цветомир Жеков, МКБППМН при СО - район „Изгрев”, реализира доброволческа инициатива „Работилница на цветовете”, за пребоядисване и освежаване на няколко детски площадки намиращи се на територията на район „Изгрев”. Целта на инициативата е чрез включване на младежите да бъде формирано у тях положително отношение към труда и отговорно съхраняване на площадките от вандалски прояви. Съвместно с децата, с които се работи по линия на МКБППМН, в доброволческата инициатива  взеха активно участие ученици от горните класове на 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов”, СПГЕ „Джон Атанасов” и служители на районната администрация. Благодарение на труда, усилията и желанието на доброволците от 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов” и СПГЕ „Джон Атанасов” – няколко от площадките в район „Изгрев” са пребоядисани и обновени.

 1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

ХV Републикански турнир по петанк

Район „Изгрев”, в лицето на Кмета инж. Цветомир Жеков, беше домакин и организатор на ХV Републикански турнир по петанк. Инж. Жеков официално откри спортния турнир, който се проведе на 15.06.2016 г. от 10,00 ч. в Борисовата градина. Целта на турнира е популяризиране на спорта петанк и здравословния начин на живот сред хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Надяваме се с общи усилия да насърчим повече хора към активни спортни занимания, защото спортът е здраве и начин на живот!

Кметът на район „Изгрев” инж. Цветомир Жеков награди победителите в турнира и връчи официално грамоти на всички взели активно участие.

 

SNIMKI 15.05.2016 OT LENOVO 827 1

 

 

SNIMKI 15.05.2016 OT LENOVO 838

 

SNIMKI 15.05.2016 OT LENOVO 858

 

 

Детско полицейско управление 119 СОУ

На 16.05.2016 г. от 12:00 часа в 119 СОУ стартира Програмата „Детско полицейско управление”. Министърът на вътрешните работи г-жа Румяна Бъчварова откри първото Детско полицейско управление в 119 СОУ, с което постави началото на инициативата за цялата страна. Инициативата бе реализирана и със съдействието на кмета на район „Изгрев” – инж. Цветомир Жеков, който също присъства на откриването и демонстрациите в училището. Специални гости на събитието бяха заместник-министърът на образованието – г-н Диян Стаматов и началника на РИО – София-град – г-жа Ваня Кастрева.

Целта на програмата „Детско полицейско управление”, по която ще работят полицейски служители от цялата страна, е децата-доброволци да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Това е кампания, която не само е интересна за децата, но ще им дава възможност да придобият много нови умения. Малките доброволци ще научат колко отговорна и важна е работата на полицаите, които дори с цената на здравето и живота си осигуряват спокойствието и сигурността на хората. С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която е завършила 119 СОУ, даде старт на дългосрочната превантивна инициатива. Тя изрази надежда, че малчуганите ще подходят отговорно към обучението и след приключването му ще отличават доброто от злото, отговорното от безотговорното.

Началникът на столичното Първо РУ-СДВР комисар Николай Бонев запозна присъстващите с програмата за обучение на младите доброволци от 119 СОУ, инициирана от МВР. Служители на районното управление и учители ще работят заедно с децата по представяне на дейността на полицията, усвояване на базови познания по оказване на първа долекарска помощ, на правилата за безопасност на движението по пътищата и овладяване на умения за лична защита.

 1.1

 2.23.34.4

 

Район "Изгрев" организира забавен детски празник по случай 1 юни-деня на детето от 10 ч. на откритата сцена в градинката при КАТ