Новини

ДОБРОВОЛЧЕСКА ИНИЦИАТИВА „РАБОТИЛНИЦА НА ЦВЕТОВЕТЕ”

 

По инициатива на Кмета на район „Изгрев” - инж. Цветомир Жеков, МКБППМН при СО - район „Изгрев”, реализира доброволческа инициатива „Работилница на цветовете”, за пребоядисване и освежаване на няколко детски площадки намиращи се на територията на район „Изгрев”. Целта на инициативата е чрез включване на младежите да бъде формирано у тях положително отношение към труда и отговорно съхраняване на площадките от вандалски прояви. Съвместно с децата, с които се работи по линия на МКБППМН, в доброволческата инициатива  взеха активно участие ученици от горните класове на 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов”, СПГЕ „Джон Атанасов” и служители на районната администрация. Благодарение на труда, усилията и желанието на доброволците от 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов” и СПГЕ „Джон Атанасов” – няколко от площадките в район „Изгрев” са пребоядисани и обновени.

 1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

ХV Републикански турнир по петанк

Район „Изгрев”, в лицето на Кмета инж. Цветомир Жеков, беше домакин и организатор на ХV Републикански турнир по петанк. Инж. Жеков официално откри спортния турнир, който се проведе на 15.06.2016 г. от 10,00 ч. в Борисовата градина. Целта на турнира е популяризиране на спорта петанк и здравословния начин на живот сред хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Надяваме се с общи усилия да насърчим повече хора към активни спортни занимания, защото спортът е здраве и начин на живот!

Кметът на район „Изгрев” инж. Цветомир Жеков награди победителите в турнира и връчи официално грамоти на всички взели активно участие.

 

SNIMKI 15.05.2016 OT LENOVO 827 1

 

 

SNIMKI 15.05.2016 OT LENOVO 838

 

SNIMKI 15.05.2016 OT LENOVO 858

 

 

Детско полицейско управление 119 СОУ

На 16.05.2016 г. от 12:00 часа в 119 СОУ стартира Програмата „Детско полицейско управление”. Министърът на вътрешните работи г-жа Румяна Бъчварова откри първото Детско полицейско управление в 119 СОУ, с което постави началото на инициативата за цялата страна. Инициативата бе реализирана и със съдействието на кмета на район „Изгрев” – инж. Цветомир Жеков, който също присъства на откриването и демонстрациите в училището. Специални гости на събитието бяха заместник-министърът на образованието – г-н Диян Стаматов и началника на РИО – София-град – г-жа Ваня Кастрева.

Целта на програмата „Детско полицейско управление”, по която ще работят полицейски служители от цялата страна, е децата-доброволци да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Това е кампания, която не само е интересна за децата, но ще им дава възможност да придобият много нови умения. Малките доброволци ще научат колко отговорна и важна е работата на полицаите, които дори с цената на здравето и живота си осигуряват спокойствието и сигурността на хората. С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която е завършила 119 СОУ, даде старт на дългосрочната превантивна инициатива. Тя изрази надежда, че малчуганите ще подходят отговорно към обучението и след приключването му ще отличават доброто от злото, отговорното от безотговорното.

Началникът на столичното Първо РУ-СДВР комисар Николай Бонев запозна присъстващите с програмата за обучение на младите доброволци от 119 СОУ, инициирана от МВР. Служители на районното управление и учители ще работят заедно с децата по представяне на дейността на полицията, усвояване на базови познания по оказване на първа долекарска помощ, на правилата за безопасност на движението по пътищата и овладяване на умения за лична защита.

 1.1

 2.23.34.4

 

Район "Изгрев" организира забавен детски празник по случай 1 юни-деня на детето от 10 ч. на откритата сцена в градинката при КАТ

ХХІ традиционна годишна изложба на художниците живеещи и/или работещи на територията на район "Изгрев"

Izlojba banner 2016

Всяка година в район „Изгрев” в навечерието на 24 май – Деня на българската писменост и култура, традиционно се провежда изложба на художниците, живеещи и/или работещи на територията на района.

На 20 май /петък/ 2016 г. в 18,00 ч. предстои откриването на ХХІ традиционна годишна изложба, което е най-значимото културно събитие за жителите на района. Експозицията е уникална като културна проява на столичен район, има своите дълбоки исторически корени и се осъществява с подкрепата на Дирекция „Култура” – Столична община.

Експозицията ще бъде изложена в къщата – ателие на художника Ненко Балкански /кв. „Изток”, ул. „Латинка” № 12/ в периода 20 май – 10 юни 2016 г.